Ga naar inhoud

Je gebruikt een verouderde browser

Upgrade je browser om je ervaring en veiligheid te verbeteren.

Upgrade mijn browser
Login Mijn Barentsz

Bij de ontwikkeling van dit unieke project lieten de ontwerpers zich inspireren door de omgeving, waarin uitgestrekte landerijen met statige stolpboerderijen het beeld bepalen. Om dit beeld niet te verstoren, heeft het pand, met de beide woningen en hun tuinen, zijn herkenbare stolpvorm gekregen.

 

De twee royaal bemeten woningen op dit perceel hebben elk een prachtig ingerichte, grote tuin met een eigen lange, verharde oprit die, via een vaste brug, toegang biedt aan hun bewoners en bezoekers. Op en aan het einde van deze oprit is er parkeerruimte voor een fors aantal auto’s (of een compleet peloton fietsers). Er kunnen dan ook flink wat mensen bij je op de koffie komen…

 

 

Het plattelandsleven

Alle ruimte om van het plattelandsleven te genieten

Mijzerweg 1A is de westelijk gelegen, kleinere woning van het ensemble. Dat ‘kleinere’ moet je overigens wel relativeren, want deze woning biedt je wél een bijgebouw naast de oprit als extra, bovendien krijg je alle ruimte die je nodig hebt om een gezin mét aanhang te herbergen: op de 2deverdieping bevindt zich een grote slaapkamer, op de 1steverdieping zijn er – behalve een royale badkamer en halletje – drie slaapkamers (één grote en twee kleinere), en op de begane grond is het volume ook al niet misselijk… Hier vind je bijvoorbeeld – naast een garderobe, hal en toilet met aparte fontein – een mooie salon en een riante woon-eetkeuken mét ruime bijkeuken.

 

 
 
 

Energiebronnen

Honderd procent elektrisch en zo energiezuinig als maar kan

De woningen in deze Barentsz-stolpboerderij worden voorzien van alles wat de consumptie van energie tot het absolute minimum beperkt: hoogwaardige sterk-isolerende materialen, driedubbel glas in hout-aluminium kozijnen, CO2-gestuurde afzuigventilatie met natuurlijke luchttoevoer, een hoogrenderende warmtepomp, 26 zwarte, mooi in het dak weggewerkte zonnepanelen, en de bijbehorende ‘slimme’ energiebesparende technologie die ervoor zorgt dat je het zowel in de winter als tijdens de zomermaanden heerlijk aangenaam houdt (zonder dat je daar een torenhoge energierekening voor krijgt gepresenteerd…).

Informatie voor de echte liefhebbers

 

isolatiewaarde begane grond vloer: Rc-waarde= 6,5 m2K/W
isolatiewaarde gevels: Rc-waarde= 7,0 m2K/W
isolatiewaarde dak: Rc-waarde= 8,6 m2K/W
isolatiewaarde tripple glas: U-waarde = 1,0 W/m2K
luchtdichtheid: Qv-waarde < 0,4 dm3/s*m2
warmtepomp: Nibe type F2120-16 tot 20 KW
zonnepanelen: LG 320 WP (all black)
kozijnen: hout-aluminium kozijnen en ramen
dakafwerking: stalen fels banen, verzinkt en gecoat
gevelbekleding: hout, fijn bezaagd Douglas, geïmpregneerd en gebeitst
binnenwanden: houten delen gebeitst in kleur
.
 

Materialen

Een afwerkingsniveau waar weinig huizen aan kunnen tippen

De binnen- en buitenkant van deze Barentsz-stolpboerderij zijn niet alleen prachtig op het eerste oog… Ook bij een nadere inspectie ervan zie je, dat de zorgvuldige afwerking en fijne detaillering overal, dus in beide woningen, ‘strak’ en consequent zijn doorgevoerd. Zo wordt het unieke, kwalitatieve karakter van dit unieke project nog eens extra benadrukt.