Ga naar inhoud

Je gebruikt een verouderde browser

Upgrade je browser om je ervaring en veiligheid te verbeteren.

Upgrade mijn browser
Login Mijn Barentsz

Bij de ontwikkeling van dit unieke project lieten de ontwerpers zich inspireren door de omgeving, waarin uitgestrekte landerijen met statige stolpboerderijen het beeld bepalen.

Om dit beeld niet te verstoren, heeft het pand, met de beide woningen en hun tuinen, zijn herkenbare stolpvorm gekregen.

 

De twee royaal bemeten woningen hebben op dit perceel elk een prachtig ingerichte, grote tuin met een eigen lange, verharde oprit die, via een vaste brug, toegang biedt aan hun bewoners en bezoekers. Op en aan het einde van deze oprit is er parkeerruimte voor een fors aantal auto’s (of een compleet peloton fietsers). Er kunnen dan ook flink wat mensen bij je op de koffie komen…

 

 

Het plattelandsleven

Zo krijgt polderen toch echt een heel aangename betekenis

Mijzerweg 1b is de oostelijk gelegen woning van het ensemble. Deze woning beschikt, net als die ernaast, over drie aparte woonlagen, met op de 2deen 1steverdieping in totaal vier slaapkamers (of werk- en hobbykamers) inclusief een royale badkamer, een apart toilet en een nachthalletje. Op de begane grond bevinden zich een grote woon-eetkeuken met ruime bijkeuken en – aan de andere kant van de hal – een riante woonkamer, waarvandaan je een fenomenaal uitzicht hebt over de polder (en waar je het hele jaar door van het plattelandsleven kunt genieten)!

 
 
 

Informatie voor de echte liefhebbers

 

isolatiewaarde begane grond vloer: Rc-waarde= 6,5 m2K/W
isolatiewaarde gevels: Rc-waarde= 7,0 m2K/W
isolatiewaarde dak: Rc-waarde= 8,6 m2K/W
isolatiewaarde tripple glas: U-waarde = 1,0 W/m2K
luchtdichtheid: Qv-waarde < 0,4 dm3/s*m2
warmtepomp: Nibe type F2120-16 tot 20 KW
zonnepanelen: LG 320 WP (all black)
kozijnen: hout-aluminium kozijnen en ramen
dakafwerking: stalen fels banen, verzinkt en gecoat
gevelbekleding: hout, fijn bezaagd Douglas, geïmpregneerd en gebeitst
binnenwanden: houten delen gebeitst in kleur
.
 

Materialen

Een afwerkingsniveau waar weinig huizen aan kunnen tippen

De binnen- en buitenkant van deze Barentsz-stolpboerderij zijn niet alleen prachtig op het eerste oog… Ook bij een nadere inspectie ervan zie je, dat de zorgvuldige afwerking en fijne detaillering overal, dus in beide woningen, ‘strak’ en consequent zijn doorgevoerd. Zo wordt het unieke, kwalitatieve karakter van dit unieke project nog eens extra benadrukt.