Ga naar inhoud

Je gebruikt een verouderde browser

Upgrade je browser om je ervaring en veiligheid te verbeteren.

Upgrade mijn browser
Login Mijn Barentsz

Je ziet het direct wanneer je het grote perceel nadert… Hier, op het UNESCO-erfgoed van de Beemster, is er ruimte voor een ‘waanzinnig mooie’ woonboerderij met een geheel eigen, robuuste uitstraling en een opvallend stoere, noordelijke architectuur: een Barentsz-stolpboerderij!

Achter de gevels en onder de majestueuze houten kap van deze indrukwekkende stolpwoning bevinden zich tal van zaken die je niet meteen ziet, maar wel ervaart als je er woont… Het huis, dat over een zee van ruimte beschikt, wordt bijvoorbeeld grotendeels vervaardigd van natuurlijke materialen en is voorzien van de nieuwste, uiterst efficiënte verwarmings- en ventilatiesystemen. Hierdoor heeft het niet alleen een heerlijk aangenaam binnenklimaat, maar is het ook extreem zuinig – en bij voldoende zon zelfs ‘energiepositief’!

 

Het compleet eigen(tijdse) karakter van Berckenrode

Deze unieke ‘stolpboerderij’ is in alles een echt Barentsz-ontdekkingshuis, mét de aparte, exclusieve trekjes die daarbij horen.Deze unieke moderne ‘stolpboerderij’ is in alles een bijzonder object te noemen, mét de aparte, exclusieve trekjes die daarbij horen. 

Zo onderscheidt het huis zich door het gebruik van hoogwaardige materialen (voor een heerlijk comfortabel binnenklimaat), grote raampartijen (voor een weids uitzicht en extra lichtinval), brede trappenhuis (om alle leefruimten met elkaar te verbinden), hoge plafonds (om een extra ruimtelijk effect te verkrijgen) en zware massief houten, in het zicht geplaatste balken (om het robuuste karakter van het huis ook visueel te accentueren). Onder de kap bevindt zich een riante veranda waar je het hele jaar door van de rijke omgeving kunt genieten. Mede hierdoor, en dankzij de zorgvuldige afwerking van zowel het in- als het exterieur, is de aankoop ervan een solide investering ‘voor het leven’.

 

 

Energiebronnen

Honderd procent elektrisch en zo energiezuinig als maar kan

Je huis wordt  voorzien van alles wat de consumptie van energie tot het absolute minimum beperkt: hoogwaardige sterk-isolerende materialen, driedubbel glas in hout-aluminium kozijnen, CO2-gestuurde afzuigventilatie met natuurlijke luchttoevoer, een hoogrenderende warmtepomp, zwarte zonnepanelen die mooi weggewerkt zijn in het dak, en de bijbehorende ‘slimme’ energiebesparende technologie die ervoor zorgt dat je het zowel in de winter als tijdens de zomermaanden heerlijk aangenaam houdt (zonder dat je daar een torenhoge energierekening voor krijgt gepresenteerd…).

Informatie voor de echte liefhebbers

 

isolatiewaarde begane grond vloer: Rc-waarde= 6,5 m2K/W
isolatiewaarde gevels: Rc-waarde= 7,0 m2K/W
isolatiewaarde dak: Rc-waarde= 8,6 m2K/W
isolatiewaarde tripple glas: U-waarde = 1,0 W/m2K
luchtdichtheid: Qv-waarde < 0,4 dm3/s*m2
warmtepomp: Nibe type F2120-16 tot 20 KW
zonnepanelen: LG 320 WP (all black)
kozijnen: hout-aluminium kozijnen en ramen
dakafwerking: stalen fels banen, verzinkt en gecoat
gevelbekleding: hout, fijn bezaagd Douglas, geïmpregneerd en gebeitst
binnenwanden: houten delen gebeitst in kleur
.
 

Materialen

Een afwerkingsniveau waar weinig huizen aan kunnen tippen

De binnen- en buitenkant van deze Barentsz-stolpboerderij zijn niet alleen prachtig op het eerste oog… Ook bij een nadere inspectie ervan zie je dat de zorgvuldige afwerking en fijne detaillering overal, ‘strak’ en consequent zijn doorgevoerd. Zo wordt het unieke, kwalitatieve karakter van dit unieke project nog eens extra benadrukt.